Sådan virker tvangsauktioner

I 2000 PlayKasino eksisterte ikke ennå, men blev omkring 2000 boliger solgt på tvangsauktion i Danmark, men hvordan fungerer tvangsauktioner egentligt? Det kan du læse om i denne artikel hvor du kan blive godt klædt på til din første tvangsauktion.

Hvilke huse havner på tvangsauktion?

Huset kan også ende på tvangsauktion, hvis du ikke overholder dine betalingsudgifter. Da en ejerbolig ikke anses som nødvendig i Danmark og betragtes juridisk som en værdi kan kreditorer, der ikke får sine penge til tiden, tvinge dig til at sætte boligen til salg på tvangsauktion.

Så meget sparer du på tvangsauktion

Det siges at boliger på tvangsauktion typisk bliver solgt for 10-20 procent mindre end på det frie marked.

Læg penge til side til ekstra udgifter

En af de store forskelle på tvangsauktioner og almindelige boligkøb er at man ikke kan rejse krav mod sælger, hvis man opdager mangler og fejl efter salget. Derfor er det i forbindelse med tvangsauktioner en god ide at have lagt penge til side til uforudsete udgifter.

Hvordan foregår en tvangsauktion?

For at kunne byde med skal du medbringe en check eller kontanter, der dækker et beløb på omkring 15.000 DKK. Dette beløb skal deponeres, hvis du ender som højestbydende. Alternativt kan du også aftale med en advokat at han/hun står for betalingen.

Bordet fanger

Når du byder på en tvangsauktion, så fanger bordet. Det betyder at du ikke kan fortryde, hvis hammeren falder og du er den person, der sidst har givet et bud. Dog har ejere og panthavere mulighed for at begære, det der kaldes for en ”anden auktion”. Det gør de typisk, hvis de har forhåbninger om større bud. Den ”anden auktion” skal falde inden for seks uger og i disse seks uger er dit bud stadigvæk gældende. Du slipper kun, hvis der kommer bud på 2. auktionen, der overskrider dit vindende bud. Hvis det ikke sker, så har bordet altså fanget i første omgang og ejendommen er din.

Forbered dig grundigt

Da der ikke er fortrydelsesret eller mulighed for at rejse krav efter salget er det enormt vigtigt at være godt klædt på til tvangsauktionen. Du kan blandt andet deltage i besigtigelsen forud for auktionen og tage en byggesagkyndig med under armen.

Sæt et loft

Ligesom med gambling skal du kunne kontrollere dig selv med tvangsauktioner, da det ellers hurtigt kan gå galt. Sæt et loft på hvor meget du er villig til at smide efter en bolig på tvangsauktion og hold dig til loftet uden at blive presset af højere bud, som kan få nogle personer til at bukke under og at byde over det de muligvis har råd til at dække.