Sådan kan teknologi have indflydelse på ejendomsbranchen

Teknologi har allerede og vil i fremtiden have endnu mere indflydelse på flere sektorer som fx ejendomsbranchen eller online casinoindustrien, der bruger en bonuskode til væddemål. Flere peger på at de primære områder hvor teknologi vil påvirke ejendomsbranchen er indenfor automatisering, cybersikkerhed og deleøkonomi. I denne artikel kigger vi nærmere på hvordan teknologi kan have indflydelse på ejendomsbranchen.

Automatisering af ejendomsbranchen

Artificial Intelligence (AI) bliver også kaldt for kunstig intelligens på dansk og dette forventes at påvirke ejendomsbranchen. Her er der blandt andet tale om AI innovationer hvor investorer og ejendomsmæglere kan bruge værktøjer med kunstig intelligens til blandt andet rapportering.

Machine learning kan også hjælpe med at identificere interessante arbejdsområder uden mennesker indblanding. Dette har vi allerede set et eksempel på med RentRafe, som bruger machine learning til at matche udlejere med lejere.

Cybersikkerhed

Vi har gentagne gange skrevet om hvor meget tid og energi ejendomsmæglere bruger på at gennemgå dokumenter. Nu har folkene bag StudioApp skabt en app hvor bygningsarkiv med budget, kontrakter, manualer, tegninger er digitaliseret i en og samme app. Ejendomsmæglere kan fx også bruge Flexya, som kan bruges til at behandle sager. I takt med at alt bliver digitaliseret er der et øget behov for cybersikkerhed, som er software og hardware udvikling, der skal beskytte den følsomme data, som hackere kan have interesse i.

Deleøkonomi

Deleøkonomi har eksisteret længe før teknologien, men nu bliver det hele nemmere takket været teknologi. Takket været internettet og brug af big data er det blevet nemmere at finde frem til hinanden. Nedenfor kan du læse talrige eksempler på innovative danske projekter, som revolutionerer ejendomsbranchen.

Boligsælgere interviewer ofte flere ejendomsmæglere for at vælge én, der skal stå for salget af ejendommen, men med Just-Sold kan flere ejendomsmæglere blive koblet på den samme bolig. Det giver boligsælgere mulighed for at nå ud til flere kunder og det øger også sandsynligheden for at sælge ejendommen hurtigere.

På Nybyggeri kan købere og lejere danne et overblik over nye boligbyggerier i hele Danmark og dermed blive direkte forbundet med bygherrer på en platform hvor transaktionen kan blive digitaliseret.

Brickshare giver mulighed for simpel investering i en fast ejendom. Her er der tale om Danmarks første Crowdfundede ejendomsinvestering, som har så stor succes at de forventer at have ejendomme for 1 milliard DKK i 2019 og ifølge virksomhedens direktør Junaid Ahmad er det kun et spørgsmål om tid før at Brickshare bliver til en global platform for fast ejendom. Ekofolio er et andet eksempel på investering af ejendomme. Her er der tale om investering i skovejendomme ved hjælp af blockchain-teknologi.

Mens der findes sider som Airbnb og Homeaway til udlejning af boliger, så findes der også hjemmesider som MatchOffice til udlejning af lokaler og kontorer over hele verden.

DinGeo er en side som indsamler og leverer data om boliger til potentielle boligkøbere, der kan bruge den data til at forhandle priser, tage den rette beslutning osv. Det siges at der er 400.000 boligsøgninger på DinGeo hver måned.

Denne innovation vil uden tvivl gøre arbejdet hårdere for den traditionelle ejendomsmægler, men de dygtigste mænd og kvinder i branchen vil udnytte konkurrencen til at yde en endnu bedre service.