Sådan fungerer house flipping

Når folk kaster sig ud i house flipping, som vi kan kalde for hus-flipping på dansk, så køber de en ejendom med det formål at sælge det til en fortjeneste. Mange faktorer i hus-flipping afhænger af ejendomsmarkedet og det er ikke lige så nemt at tjene penge på denne investering, som det måske ser ud på TV. I denne artikel kan du blive klogere de grundlæggende ting, som du bør vide, hvis du overvejer at ”vende et hus”.

Find området du ønsker at købe i

Det er naturligvis vigtigt at undersøge nær-omgivelserne i forhold til dine potentielle købere. Tænk på det som en forretning. Hvad er mit produkt og hvem er køber? I stedet for at søge efter den perfekte ejendom er det først og fremmest vigtigt at vælge hvilket område du ønsker at købe i.

At studere markedsforhold som fx sikre kvarterer og skole i nærområdet kan give dig en ide af hvem ejendommen kan henvende sig til og hvor lang tid det kan tage at få den solgt.

Få hjælp fra ejendomsmæglere

Mange overser ejendomsmægleres potential som en stor ressource. En god ejendomsmægler kan hjælpe dig med at finde frem til en undervurderet ejendom, som du kan investere i for at forbedre og derefter sælge på ny til en fortjeneste.

Hus-flipping på tvangsauktion

Du kan ofte gøre et godt kup på tvangsauktion. For eksempel blev et liebhaverhus på 320 kvadratmeter på Strandvejen solgt for 13 millioner DKK i 2017, selvom det tidligere havde været solgt for 25 millioner DKK. Det vil sige at køberen på tvangsauktionen nærmest ”sparede” halvdelen af prisen.

Med ejendomme på tvangsauktion er der ofte mange mulige fortjenester, men der er også mange mulige tab. Dette er forbundet med risikoen for at den tidligere ejer ikke kunne betale for vedligeholdelse af huset, da han/hun heller ikke kunne betale for pantet.

Dette er nu en meget normal risiko for hus-flippere, da ”fixer-overers”, som vi på dansk kan kalde fixer-øvre er en af de mest almene former for house flipping. Her købes en ejendom for at forbedre hjemmet og derefter sælge det med en fortjeneste. Flere eksperter påpeger at man bør tilføje 20 procent til budgettet til uforudsete omkostninger.

Fixer-øvre projekter kan altså tage tid og koste penge. Derfor fokuserer andre hus-flippere på at købe og sælge uden at gøre noget ved ejendommen. Her handler det om at købe mens boligpriserne er lave og derefter sælge når de stiger.

Køkkenet giver et vigtigt førstehåndsindtryk

Hvis du alligevel vælger at investere i en fixer-øvre, så bør du have fokus på køkkenet. At opgradere et køkken kan være dyrt og netop derfor kan det skræmme flere potentielle boligkøbere væk. Derfor kan du imponere med et nyrenoveret køkken med granit bordplader, nye kabinetter, miljøvenlige apparater mm.

House-flipping for begyndere

Som ny ”hus-vender” anbefales at du investerer i en bolig med 2-3 værelser, som ikke har brug for et større strukturarbejde. Start blidt ud med en bolig, som har brug for overfladiske renoveringer i første omgang før du kaster dig ud i større boliger med større udfordringer.