Mini luksuslejligheder i Tokyo

Tokyo er en overbeboet by. Den japanske hovedstad har fordoblet sin befolkning i løbet af 50 år. Det siges at der bor over 37 millioner personer i Tokyo og området omkring storbyen. I selve Tokyo bor der tæt på 14 millioner personer. Der har længe være husmangel, og det har ført til at der er opstået et nyt koncept med mini luksuslejligheder. Dem kigger vi på nedenfor.

Luksus på en anden måde

Luksus måles bogstaveligt talt med andre størrelsesforhold i Japan. I Tokyo er det luksus at have plads til at streame på Netflix, en seng og egentligt et tag over hovedet. Derfor er konceptet med mini luksuslejligheder opstået.

Folk bor på så lidt som fem kvadratmeter, hvilket nærmest er helt utroligt. Der har de et minikøkken, en seng, et badeværelse og ikke mange flere ting. Det der kan være luksuriøst ved oplevelsen kan være udsigten fra en af byens mange skyskrabere. Som sagt kan det også blot være luksus at have en seng at sove i om natten. 

Billig luksus

Det skal også forklares at luksus forstås på en anden måde. Især de unge synes at det er luksus at kunne betale en lav husleje for at bo i den japanske hovedstad. Dog skal det tages i betragtning af husmangel. 

En mini luksuslejlighed i Japan har en månedlig husleje på så lidt som 50.000 japanske yen. Det svarer til tæt på 2800 DKK. Mens nogle personer vil mene at det er billigt, mener andre at det er vanvid at betale næsten 3000 kroner for at bo i en skoæske. Disse lejligheder kræver normalt heller ikke et depositum eller ekstra gebyr for en nøgle. Måske kan det være at der er en portner, som fører til en øget fornemmelse af sikkerhed. 

Prøv det selv

Du kan prøve at bo i en af de japanske miniluksuslejligheder ved at booke en via AirBnb. Alternativt kan du også få en unik oplevelse med et af byens kapselhoteller. Der overnatter hver gæst i en kapsel, som normalt har seng og nærmest ikke flere ting.

Måske skal det være en oplevelse for livet, men du vil nok ikke sove der i forbindelse med hele dit ophold i Japan. Det kan hurtigt blive klaustrofobisk og faktisk må kapslerne ikke blive låst per japansk lovgivning. 

Lej en lejlighed for 1 dollar

Hvis du planlægger i lang tid i forvejen, kan du prøve at overnatte i de verdensberømte IKEA Tiny Homes. Dem er der 10 af i Tokyo, og her får du adgang til en seng, et tekøkken, et badeværelse og naturligvis IKEA-møbler. Der kan gæster overnatte for kun 165 kroner i en hel måned, og derfor er der naturligvis tale om en meget eftertragtet indlogering.