Kan ejendomsmæglere arbejde hjemmefra?

I dag er der mange personer, som arbejder hjemmefra enten freelance, med egen forretning eller med almindeligt arbejde med arbejdsgiver. Dette er praktisk, fordi du har mere fleksibilitet og tid til at gøre andre ting du kan lide, for eksempel at læse en anmeldse af Bingohallen. Spørgsmålet er blevet stillet om en ejendomsmægler kan arbejde hjemmefra og svaret er ja. Du kan naturligvis ikke klare boligfremvisning hjemmefra, men du kan klare mange andre ting hjemmefra.

Erfarne ejendomsmæglere startede forretning hjemmefra

Så sent som den 14. november 2018 valgte John Nielsen at åbne forretning som ejendomsmægler fra sin hjemmeadresse på Kristjørnevej i Fredericia. Nielsen har 25 års erfaring fra branchen og nu har han startet sin egen forretning hjemmefra hvor han altså selv er herre over den daglige gang. 

Preben Andersen gjorde det samme i 2008 da han valgte at indgå en aftale som freelance-mægler for Toxen Worm virksomheden Digitalt Ekspedition og Ejendomskontor ApS. Andersen havde ligesom Nielsen indsamlet erfaring som ejendomsmægler før han begyndte at arbejde hjemmefra. Derfor tyder noget på at det er bedst at arbejde hos en ejendomsmægler, før man begynder på egne ben hjemmefra.

Kunder vil have erfarne ejendomsmæglere

Dette hænger tæt sammen med at kunder tit og ofte bliver rådet til at vælge en ejendomsmægler alt efter hvor lang tid han/hun har været i branchen. Det gør de blandt andet ved at tjekke ejendomsmæglernes portefølje og hvis du er helt grøn, så vil du sikkert ikke have meget at vise frem og det kan de tage som et dårligt tegn.

Mere tid til at sætte dig ind i tingene

En god grund til at arbejde hjemmefra er at du vil have mere tid på hånden, hvis du kan finde ud af at håndtere dagligdagen. Ved at arbejde hjemmefra skal du ikke bruge tid på at tage til og fra arbejdet, du vil sikkert heller ikke bruge lige så lang tid på frokostpausen, som når du sidder og sludre med kollegerne i kantinen. Dette kan hurtigt løbe op i flere ekstra timer, som du kan udnytte til at sætte dig ind i tingene.

Kunder sætter pris på når du kender til lokalområdet og kan give ekstra information, som beviser at du ikke blot er sælger. Når du kan svare på spørgsmål fx vedrørende andre boliger, som er blevet solgt i samme lokalområde eller som stadigvæk er til salg, så kan du hurtigt vinde point hos kunden.

Sørg for godkendelse som ejendomsmægler

Dog er det nødvendigt at have den formelle godkendelse som ejendomsmægler på plads. Den tidligere tennisstjerne Frederik Fetterline fik fingrene i klemme i 2010 efter at han havde arbejdet ulovligt som ejendomsmægler ved at sælge boliger i Danmark og Monaco. 

I Danmark skal man være uddannet og godkendt som ejendomsmægler for at klare det arbejde. Derfor går kunder efter forkortelser som MDE, som står for Medlem af Dansk Ejendomsmæglerforening og Statsaut, som står for statsautoriseret ejendomsmægler.