Investering i AirBnb: Er det et godt valg?

Mange personer vælger at investere i AirBnb på turistdestinationer rundt omkring i verden. Hvorvidt det er en god investering afhænger både af selve boligen samt placeringen. Det giver vi dig indblik i nedenfor.

Sørg for at skille dig ud blandt mængden

Nu til dags handler det ikke kun om udleje en god bolig på en interessant placering. Det handler i høj grad om indretningen, så din bolig bliver Instagram-venlig. For eksempel kan en god idé være at indrette lejligheden som kasinoer er, eller i stil med et lotterishow, der passer til folk, der læser Maria Bingo anmeldelse. Der findes også en AirBnb inspireret af Venner Tv-serien. I Texas er der en Toy Story-inspireret AirBnb. 

Denne slags indlogeringer skaber nyhedsoverskrifter i de forskellige medier. Det kan også føre til at gæsterne lægger billeder og videoer op på de sociale medier, som er en form for gratis markedsføring.

Vælg det rette sted

Ikke alene er indretningen vigtig, men også placeringen. Her tænker vi ikke nødvendigvis på turisterne. Fx i København må du max udleje din bolig 70 dage om året. Der vil den hurtigtænkende person føle at man blot kan nøjes med at udleje en bolig 70 dage om året, og lade den stå tom resten af året, men det har politikerne også tænkt over. 

På Frederiksberg må din lejlighed ikke stå tom i mere end seks uger. Hvis du har planer om at være væk i mere end seks uger, kan det altså måske være en god investering at bruge AirBnb. Dog skal du tænke over hvordan du indretter din lejlighed med personlige ting, hvis du vælger at leje den ud i op til de tilladte 70 dage om året. 

Andre steder i verden er der lignende lovgivninger som fx i Madrid, hvor der er et max på antal udlejningsdage om året. I Barcelona skal du ansøge om licens til at leje din lejlighed eller dit hus ud via AirBnb. 

Tjek udgifter og skatteregler 

Hvis du overvejer at udleje en bolig via AirBnb i udlandet, er det vigtigt at du lægger et budget. Du skal få en klar ide om det er en god investering med realistiske forventninger til hvor meget du potentielt kan tjene på det.

Her skal du tænke over hvor meget det koster at købe boligen og naturligvis indretningen. Hvis du ikke selv kan administrere udlejningen, skal du enten hyre en til at overdrage nøglerne, eller til at håndtere eventuelle udfordringer. Desuden skal der gøres rent og vaskes sengetøj og håndklæder efter besøg. Naturligvis skal du også betale skat af eventuelle indtjenester. Hvor meget afhænger af hvor i verden du overvejer at investere i en bolig og leje den ud via Airbnb.

Tjen flere millioner 

AirBnb offentliggjorde sidste år resultaterne af en undersøgelse, som viste af 23 procent havde udlejning via AirBnb som den primære indtægt. Der er flere personer, som har tjent adskillige millioner kroner på investeringen. Dog kræver det som altid hårdt arbejde.

Desuden skal du nok have en god sum penge til investeringen. Nu til dags er det ikke nok blot at leje en lejlighed ud til at få meget ud af din investering. Dig og din lejlighed eller bolig skal sørge for stå ud blandt mængden, så du kan skabe interesse i din annonce. 

Det gode ved AirBnb er vurderingerne med stjernekarakterer fra dine gæster. Hvis du sørger for at give en spektakulær oplevelse med små ekstra detaljer som fx turist guides, noget at drikke, snacks og lignende, fører det ofte til topkarakter på AirBnb. Det gør at andre brugere finder en ”super host”, som dig og med tiden vil det blive nemmere at leje din AirBnb ud, så du kan få mere ud af din investering.