Det skal du overveje når du sælger din bolig

Det anbefales af Boliga at du skal eje din bolig mindst fem år, før du vælger at sælge den. Det skyldes blandt andet at boligpriserne skal nå og overskride udgifter, der hænger sammen med et køb af bolig. Jo kortere tid du har ejet en bolig jo større risiko har du for at tabe penge ved salget.

Skjulte omkostninger kan ofte overraske ved køb af bolig. Her er der tale om udgifter som fx til flytning, udgifter til ejendomsmægler, ejerskifteforsikring, omkostninger til etablering af lån mm. Du skal derfor sikre dig at alle de udgifter du har haft ved købet er dækket inden du sætter boligen til salg.

Find den rette ejendomsmægler

Hvis du mener at det er tid til at sælge boligen, så er det første skridt at finde den rette mægler. Her kan det være en god ide at invitere flere mæglere inden for til at vurdere boligen. På den måde kan du sammenligne boligværdien, gebyrer og salgsprocessen.

Lyset påvirker boligsalget

En af de primære faktorer, som boligkøbere kigger på, er ønsket om at bo i et hjem med meget lys. Derfor er det vigtigt at du tager billeder af boligen med den rette belysning, sørger for at style hjemmet med lys indretning og at lukke så meget lys som muligt ind fra vinduet ved fremvisningen. Hvis du viser boligen frem om aften, så er det vigtigt at du fokuserer på den kunstige belysning fra lamperne.

Udnyt pladsen i hjemmet

Generelt kan indretning påvirke boligkøberens motivation ved en fremvisning. Derfor skal du sørge for at bruge rummene godt i huset. Dette punkt handler blandt andet om at flytte overflødige møbler, som står og fylder i hjemmet. I forbindelse med fremvisningen kan du sende de overflødige møbler på loftet eller i garagen, så du hjemmet giver et bedre førstehåndsindtryk.

Sørg også for at rede sengen og at fjerne vasketøjet, så det ikke fanger blikket. Dette er to af de ting, som man måske ikke overvejer før et boligsalg, som kan have en stor indflydelse. Heldigvis kan de bedste ejendomsmæglere hjælpe med gode ideer til denne forberedelse, så du er godt klædt på, når du skal sælge din bolig.

Boligen skal dufte godt

Det siger nærmest sig selv. Sørg for at huset er rent før fremvisningen ved at rengøre gulv, alle overflader, vinduer, badeværelser mm. Gennemgå ejendommen for eventuelle dårlige lugte og sørg for at fjerne dem inden fremvisningen. Dårlige lugte kan blandt andet komme fra hundens madskål eller kattebakken i hjørnet.

Du kan også give et ekstra godt indtryk ved at købe en frisk buket blomster, tænde for brændeovnen eller tænde for stearinlys. Du kan også imponere i køkkenet ved at placere en skål med frisk indbydende frugt.

Husk udendørs

Her i artiklen har vi primært fokuseret på indretningen af hjemmet indendørs, men glem ikke at rydde op udendørs. Sørg for at græsset er slået og at haveredskaberne er gemt væk. Placér familiens cykler et sted hvor de står mere diskret i stedet for at stå og fylde i indgangen.