De kunstige øer i Dubai

Dubai er kendt for sine høje skyskrabere, temperaturer på op til 40 grader om sommeren og alle de flotte kunstige øer, som er bygget i et sandt turistparadis, der tiltrækker folk fra nær og fjern. I denne artikel fokuserer vi på de to projekter med kunstige øer i Dubai: The World og Palm Islands.

The World

Der er et projekt med 300 kunstige øer i Dubai under navnet “The World”. Det hele startede med Natheel i spidsen for projektet, som startede tilbage i 2003. Projektet hedder The World og det forestiller også verdens kontinenter, hvis man kigger fra oven. Her er ideen at folk selv kan vælge om de vil bo på Grønland, i Sverige eller et helt tredje land i ”kopi”-projektet i Mellemøsten.

Den Oscar vindende amerikanske skuespillerinde Hillary Swank købte en ejendom på Aquitania, som udgør Spanien og Frankrig i The World, i 2008 til en ukendt værdi. Den tidligere Formel 1 kører Michael Schumacher fik en ejendom på Aquitania til en værdi på 7 millioner dollars. Det tidligere power-par Angelina Jolie og Brad Pitt købte også en ejendom på en af de kunstige øer mens de stadigvæk var et lykkeligt par i 2007 og Madonna har også investeret i projektet med rigmandsøerne.

Det hele lyder meget smukt, men det gik tidligere i stå under finanskrisen. Her var 70 procent af øerne solgt, men netop den økonomiske krise ført til at ejerne af rigmandsøerne ikke havde videreudviklet på landet.

Men for nylig blev det kastet nyt liv i projektet da Kleindienst Group startede projektet The Floating Venice. Dette vil blive til verdens første undervands resort, som skal give en autentisk Venedig oplevelse i Mellemøsten.

I den arabiske kopi af Venedig vil besøgende blandt andet kunne besøge en kopi af Piazza San Marco, blive transporteret i originale gondoler og bo i det luksuriøse ferieområde med plads til op til 3.000 daglige gæster. Projektet er som sagt verdens første undervands resort med 180 hotellejligheder, tre restauranter og barer under vandet med udsigt til havets dyr. Projektet forventes at transportere gæster under vandet i elevatorer for første gang i 2020.

The Palm Islands

Der ligger tre andre kunstige øer ud for Dubais kyst som hedder palme-øerne ”The Palm Islands”. Øerne ligner, som du nok har gættet, palmetræer. De har en stamme i midten med ca. 20 palmeblade udenom samt en halvcirkel, som hjælper med at formindske bølgerne.

The Palm Islands består af tre øer: Palm Deira, Palm Jebal Ali og Palm Jumeirah. Pt. er Jebel Ali den største, men ifølge planlægningerne vil Palm Deira blive den største. Palm Deira er stadigvæk under konstruktion og de oprindelige planer var at den skulle være otte gange så stor som Palm Jumeirah og fem gange større end Palm Jebel Ali. De planer er dog blevet nedjusteret.

Tilbage i 2002 købte den tidligere engelske fodboldspiller David Beckham et hus med syv værelser på Palm Jumeirah til otte millioner DKK. Seks år senere valgte Beckham at forære huset til sine svigerforældre Jackie og Tony, som er forældre til den tidligere Spice Girl, Victoria ”Posh Spice” Beckham. Da Jackie og Tony overtog huset i 2012 var det tidoblet i værdi til 80 millioner DKK. I 2009 købte The Beckhams en ny ejendom i Dubai. Denne gang var det en lejlighed til en værdi på 5 millioner GBP i verdens højeste tårn Burj Khalifa.