Buckingham Palace er verdens dyreste hus

Det er de færreste, som har mulighed for at investere i de dyreste huse i verden, men derfor har man stadigvæk lov til at drømme. I denne artikel kan du drømme om de dyreste huse i verden.

Dronning Elizabeth bor i verdens dyreste hus

Dronning Elizabeth den 2. af Storbritannien bor i verdens dyreste hus. Buckingham Palace på adressen Westminister, London SW1A 1AA i Storbritannien står til en værdi på 1,55 milliarder dollars (ca. 10,13 milliarder DKK). Teknisk set er Buckingham Palace en ejendom, der hører til det britiske kongehus og der er blandt andet 775 værelser og 78 badeværelser i Buckingham Palace.

Det britiske palads er dog ikke det største i verden. Kongepaladset i den spanske hovedstad Madrid er med sine 3418 værelser verdens største royale palads i verden. Dog er værdien på huset ukendt og den spanske kongefamilie bruger heller ikke huset som residens. De bor i den lille by Zarzuela 14 km. uden for Madrid

Den dyreste private ejendom ligger i Indien

Den dyreste ejendom i verden, som ikke er forbundet til kongelige ligger i Indien. Den rigeste mand i Indien Muksesh Ambari ejer Antilia ejendommen på verdens dyreste adresse Altamount Road. Huset er på 400.000 kvadratfod og det er det australske byggefirma Leighton Holdings, som har bygget bygningen på 27 etager hvoraf seks af dem er dedikerede til rigmandens bilsamling. Huset, som er designet af Chicago arkitekterne Perkins and Will, har en værdi på mellem 1 og 2 milliarder dollars (6,5 – 13 milliarder DKK).

Villa Leopolda er den dyreste private ejendom i Europa

Den brasilianske filantrop Lily Safra bor på den kæmpe ejendom Villa Leopolda på 50 hektarer i Cote D’Azura i Frankrig. Til en værdi på 750 millioner dollars er det den dyreste ejendom i Europa og her kan Safra nyde livet med sit kæmpe drivhus, et pool-hus, et udendørs køkken, en swimming pool og meget mere. Huset er så spektakulært at det endda blev brugt til at filme Alfred Hitchcock filmen To Catch a Thief.

Rosenlund er det dyreste hus i Danmark

Palævillaen Rosenlund på Strandvejen med adresse i Vedbæk har tidligere været sat til salg til 120 millioner DKK i 2014. Boligen har omkring 900 boligkvadrameter og ligger på en prestigerig adresse, men huset blev alligevel ”kun” solgt for omkring 36 millioner DKK i sidste ende. Dog er ejendommen igen blevet sat til salg i 2018 denne gang til 75 millioner kroner og den tunge pris på salgsopstillingen gør det til den dyreste villa, som er til salg i Danmark lige pt. Huset, som blev bygget i 1918, har blandt andet en p-kælder med plads til op til 16 biler og en hyggelig have på 2.528 grundkvadratmeter, som giver rig mulighed for at holde store havefester.