Blockchain i ejendomsbranchen

Ligesom PlayKasino, ejendomsbranchen kan blive forbedret betydeligt, når det kommer til fjernelse af risici for bedrager, fremskyndelse af processen i henhold til salg eller køb af ejendom, gennemsigtighed mm. som alt kan opnås takket været blockchain. I denne artikel kan du læse om hvordan blockchain kan revolutionere ejendomsbranchen.

Løsning på mangel på tillid mellem parterne

Når det kommer til ejendomsbranchen er mange af parterne i forbindelse med leje-, salgs, eller købstransaktioner stort set ukendte for hinanden. Derfor kan de være bekymrede i forhold til data integritet, men blockchain kan hjælpe med at reducere risici ved at benytte digitale identiteter samt et mere transparent register med information vedrørende ejendomstitler, finansiering, lejemål, mm.

Gennemsigtighed i ejendomsbranchen

Købere stiller ofte spørgsmålet hvordan prisen på de faste ejendomme på markedet bliver sat. Takket været blockchain kan sælgere blive mere gennemsigtige på dette område.  

Fremskyndelse af processen

Arbejde med fysisk dokumentation øger altid risici for tab af dokumenter, manipulering af dokumenter eller fysisk skade og vi ved alle at ejendomsmæglere traditionelt set arbejder med en stor bunke papirer og dermed er der en høj risiko for det førnævnte.

Men blockchain kan gøre processen mere sikker, da blockchain er en ”peer to peer Ledger”, som er en liste over poste der vokser løbende og dataen bliver sikret på kryptografisk vis hen over et netværk. Med blockchain er der ikke den samme risiko for manipulering af dokumenter, da data fra en blockchain umuligt kan ændres da alle fortegnelserne fra fortiden er korrekte i dette tilfælde.

Nemmere boligsøgning

I dag benytter mæglere, sælgere, udlejere, ejere, købere og andre i ejendomsbranchen ofte flere sider til at liste ejendomme og/eller til at søge efter ejendomme til salg/leje. Der er en klar mangel på en standardiseret proces og ofte kan data være ukorrekt eller forældet da det kræver at et menneske interagerer. Dette kan føre til forsinkelse i beslutningsprocessen og også skabe en mangel på tillid i forhold til den tilgængelige data kvalitet.

En blockchain baseret database kan give mæglere mere kontrol over deres data og øge tilliden blandt kunderne, da den korrekte information vil blive lettere tilgængelig. En blockchain baseret database vil give et klart overblik over hvor ejendommen ligger, sammenligning af udlejepriser, ejer-historie, ejendommens alder mm.

Forbedret betaling og finansiering

I ejendomsbranchen er den nuværende udfordring af betalingssystemer er langsomme og dyre især når det kommer til transaktioner på tværs af grænser eller ved køb af ejendom med et lån. Dette skyldes den omfattende dokumentation samt involvering af flere parter. Det kan tage flere måneder at ansøge om et lån på grund af det omfattende papirarbejde i kundelegitimationsprocessen.

Blockchain baserede digitale identiteter og smart kontrakter kan reducere denne ineffektivitet og øge gennemsigtigheden i betalings- og finansieringsprocesser. Blockchain kan blandt andet simplificere finansieringsprocessen med ansøgning om lån, dokumentation, kundelegitimationskrav mm. En ejendoms digitale identitet ville også reducere kundelegitimationskrav og måske endda vedrørerende i forhold til data integritet. Lejeren og udlejeren kan udføre en smart kontrakt på et låne dokument og denne smart låne kontrakt ville derefter være tilgængelige for alle involverede juridiske parter.